به گزارش ایسنا، دکتر کاظم ندافی گفت: هر گونه پختوپز باید در مکانهایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، توصیه کرد: از مواد غذایی مشمول بستهبندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.
دکتر ندافی با بیان اینکه در پخت غذا از نمکهای بستهبندی یددار تصفیهشده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا، برنج و مصرف روی سفرهها استفاده شود، تاکید کرد: در تهیه غذا از روغنهای دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.
وی تاکید کرد: از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود و در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیعکننده غذا بر روی سفرهها خودداری شود.
دکتر ندافی در ادامه گفت: لازم است از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر چهار درجه سانتیگراد یا در بالای 63 درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63 درجه نرسد.
وی افزود: از نگهداری مواد غذایی خام و پختهشده در مجاورت هم در داخل یخچال یا سردخانه خودداری شود و در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالمسازی الزامی است و توصیه میشود از سالاد و سبزی بستهبندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین با اشاره به مضرات ناشی از استعمال دخانیات تاکید کرد: با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمعآوری زیرسیگاریها، از استعمال مواد دخانی در محلهای مسقف خودداری شود.
دکتر ندافی در ادامه بر استفاده از آب آشامیدنی سالم تاکید کرد و گفت: شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده میشود لازم و ضروری است و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم باید از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا"ظروف یکبار مصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای موادغذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای 65 درجه سانتیگراد) مناسب نیست.
به گزارش وبدا، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خصوص پسماندهای تولیدشده نیز گفت: ضروری است پسماندها به صورت بهداشتی جمعآوری، انتقال و دفع شود بویژه در کنار هر ایستگاه صلواتی، سطل یا کیسه جهت جمعآوری مرتب ظروف و لیوانهای یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.
وی گفت: در صورت توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دستههای عزاداری و یا در مراسم از لیوان یکبار مصرف استفاده شود و از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جداً خودداری شود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خصوص احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی نیز گفت: احشام باید از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود.